Меню Затваряне

Сайтове за качване на онлайн филми

Направено разследване из между популярни сайтове за споделяне на видео съдържание показва как те съхраняват личните данни и как съхраняват паролите в чист явен вид, което от своя страна води до мигновенно компроментиране на акаута и изтичане на лични данни. В разследването са направени тестове тип регистрация/забравена парола. Резултатите са повече от фрапантни. Нарушаване на данните.

Популярният Gounlimited.to при изпращане на забравена парола връща в чист явен вид паролата на посоченият email. Следващият е clipwatching.com той по същия начин връща паролата, същото се отнася и за vidlox.me, uqload.com, vidoza.net. Всички изброени до тук или са собственост на едно лице или ползват един и същ скрипт/csm и нямат политика за защита на личните данни!

Лошата новина е, че тези сайтове дават възможност да изкарвате пари от гледането на видеото което сте качили. За целта се изисква валиден email адрес, и се предполага, че ще оставим такъв който сме оставили в paypal. И ако не сте съобразителни и паролата ви е една и съща за всички сайтове това автоматично значи, че собствениците на тези сайтове имат достъп и до акаунта ви в paypal.

Изводът е, че ако все пак използвате изброените сайтове за споделяне на видео, бъдете внимателни и бъдете сигурни, че паролата ще е различна от другите сайтове.

Do not recommend it