Меню Затваряне

Защо openload.co така изненадващо спря

Вероятно не знаете какво е openload.co, на кратко това е хстинг за споделяне на видео съдържание. Защо го коментирам тук, защото доста от „великите“ сайтове за т.нар. онлайн филми спряха, и не разбирайте буквално спряха ами останаха просто без съдържание или най-важното нещо, филмите. Масово по тези сайтове се поставят по няколко реклами тип POPUP а в някой сайтове дори се стига до 10-15 реклами преди да сте успели да заредите друга страница и буквално се е исипало един тон гнусни, и гадни реклами … абе порнография казано на наш език.

4 Comments

 1. emo

  Verystream, Streamango, openload бяха подложени на натиск от края на 2018 година, когато почнаха много да се набиват на очи. Вярно е, че openload направи няколко опита да се задържи. Най-фрапиращото беше месец април, когато спря да плаща за трафик. Дали наистина alliance4creativity.com победиха или собствениците на openload не видяха смисъл да продължават, може само да се гадае. Истината е, че когато една услуга стане толкова популярна с големите пари идват и големи рискове. А дребните уебмастерчета, които ронят сълзи за безплатният хостинг ще намерят друг, но скоро ще разберат, че това не е устойчив бизнес модел.

 2. Сергей Дмитриев

  Здравейте, не изчезна само openload.co. Изчезнаха няколко гигански сайта като openload.co. Подобни сайтове се хостват на офшорни зони или още по добре ничии места като: зарязана нефтена платформа в окена или като стар военен бункер. В края на септември 2019 бива атакувано едно подобмно непревземаемо до тогава място, наречено Кибер Бункера повече информация можете да открите на Уикипедиа (https://en.wikipedia.org/wiki/CyberBunker). В операцията за проникване в Кибер Бункера са участвали няколко стотин полицаи и военни повече информация можете да откриете тук: https://www.dw.com/en/darknet-cybercrime-servers-hosted-in-former-nato-bunker-in-germany/a-50618469 . След превземането му започва разследване на клиентите на Кибер Бункера и спирането на редица незакони сайтове. Светът на интернет вече не е същият и нищо не е като беше.

  • linuxbg

   Много сте прав, всичко се промени. Не е като едно време спокойно и всичко да е свободно. Жалко е, че от openload не изплатиха дължимото на хората, мен завлекоха само с някакви си 70-75$. Факт е, че се появиха нови подобни на openload и набират популярност.

   пс: Благодаря за линкът към dw.com

Вашият коментар